Over mij

Voor mij is het makkelijk om zowel POWER (daadkracht) als LOVE (verbinding) in te zetten.

Caroline Wintraecken

Als student orthopedagogiek had ik een superleuke bijbaan. Ik werkte in de kinderopvang als pedagogisch medewerker. Na mijn studie pedagogiek ben ik als leidinggevende in het jeugd- en jongerenwerk en in de kinderopvang gaan werken.

Sinds 2009 ben ik gestart als interim manager binnen de kinderopvang. Ik ben een echte interim manager, ik heb een grote drang naar steeds iets nieuws en ik heb veel plezier in het werken met diverse teams binnen verschillende organisaties.

Voor mij is het makkelijk om zowel POWER (daadkracht) als LOVE (verbinding) in te zetten in een nieuwe situatie. Hierdoor kan ik snel naar resultaten toe werken.

Caroline Wintraecken viaKinderopvang

Naast mijn baan als zelfstandige ben ik altijd actief geweest als vrijwilliger bij Scouting Nederland. Binnen Scouting kan ik mij uitleven en mezelf verder ontwikkelen. In de afgelopen 15 jaar ben ik actief geweest met het opzetten en ontwikkelen van het traineeship van Scouting Nederland. Jongeren op HBO en WO niveau die bestuurlijke en leidinggevende interesse hebben zijn meegenomen in een tweejaar durend traject waarin wij samen op pad zijn gegaan om leiderschap vorm te geven en grote evenementen binnen Scouting te organiseren. Samen met mijn collega stafleden heb ik gezorgd voor de coaching, de intervisie, de begeleiding, het netwerk en de kennis om deze groep te ondersteunen. Dit heeft geleid tot meer jongeren in bestuurlijke en leidinggevende functies binnen Scouting Nederland. Jongeren die hun taak als bestuurder en organisator succesvol kunnen uitvoeren

Ik werd vandaag gegrepen door een kans - Loesje

En door kansen gegrepen, ben ik in 2018 gestart met viaKinderopvang; het traineeship binnen de kinderopvang waarin we HBO of WO afgestudeerde starters op de arbeidsmarkt de kans bieden om de kinderopvang te leren kennen en om hun vaardigheden en kennis als manager binnen de kinderopvang te ontwikkelen.

Door de pandemie zijn in 2020 en 2021 geen trainees gestart. Gelukkig start de eerste trainee weer in september 2022. viaKinderopvang ondersteunt hierbij door wekelijks opleiding en coaching te verzorgen. Deze trainees vervullen tijdelijke junior opdrachten binnen de kinderopvang en zijn zo direct van waarde voor de kinderopvang.

In 2023 wil ik graag mijn kennis en vaardigheden omzetten in een wetenschappelijk onderzoek binnen de kinderopvang. Het vraagstuk waar ik mij mee bezig ga houden is de bijdrage die de manager binnen de kinderopvang levert aan de kwaliteit op de groepen en de kwaliteit van de kinderopvang.