Traineeship

Voor organisaties

De trainees

Trainees zijn jonge professionals die zorgen voor inspiratie, vernieuwing, een frisse blik en eerlijke antwoorden, misschien met minder werkervaring maar met een open blik en veel energie.

Trainees worden zorgvuldig geslecteerd. Talent draait om de juiste persoon op de juiste plek. viaKinderopvang gelooft in ondernemende mensen met de juiste vaardigheden en mindset. Niet door te vertellen wat ze moeten doen maar door ervaring en reflectie.

viaKinderopvang selecteert en traint, jij als kinderopvangorganisatie biedt de trainee een opdracht binnen jouw bedrijf.

Trainees willen zich graag snel ontwikkelen. Trainees zijn nadrukkelijk geen stagiaires of 'nog in opleiding'. Trainees zijn volwaardige collega's die opdrachten uitvoeren waar je als kinderopvang organisatie op zit te wachten. Ze kunnen ingezet worden in management, staf of beleid.

trainees in de kinderopvang- viaKinderopvang

viaKinderopvang selecteert en traint jonge professionals om jouw kinderopvangorganisatie een stap verder te helpen

trainee viaKinderopvang

De voordelen

  • Trainees hebben een vernieuwende blik binnen je organisatie

  • Trainees zijn toptalenten die snel leren

  • Trainees voegen zich makkelijk in een organisatie

  • Trainees zijn actiegericht en kunnen gelijk aan de slag

  • Trainees zijn gemotiveerd en ambitieus

  • Trainees zijn ondernemend

  • Trainees willen zich graag aan de kinderopvang verbinden

  • Trainees staan stevig in hun schoenen

  • Trainees zijn krachten voor je organisatie

  • Trainees zijn je managers voor de toekomst

Traineeship in de kinderopvang

Trainees hebben de ruggensteun van viaKinderopvang, zodat zij direct top-resultaten kunnen neerzetten. Gedurende twee jaar realiseren deze trainees resultaten voor jouw organisaties en zorgt viaKinderopvang ervoor dat hun volledige potentieel tot zijn recht komt, met een goed doordacht tweejarig ontwikkelprogramma. Zij worden gecoacht en begeleid door ervaren managers uit de kinderopvang.

Het tweejarig ontwikkelprogramma zorgt ervoor dat de trainee persoonlijk kan groeien, omdat persoonlijke groei de kwaliteit van je leven bepaalt. Zelfontwikkeling zorgt voor meer inzicht, meer rust, meer balans en daardoor meer natuurlijke groei. Even belangrijk is de professionele ontwikkeling waarbij je jezelf kunt inzetten en kunt handelen met de kennis en kunde die je eigen hebt gemaakt. Onderdeel van het traineeship is ook kennis van de kinderopvang, wet- en regelgeving, pedagogisch management, pedagogiek, humane resource management, leiderschap en pedagogisch visie.

Met ons traineeship haal je toptalent in huis. Wij helpen starters om zich binnen twee jaar te ontwikkelen binnen kinderopvang organisaties en op persoonlijk vlak. In die twee jaar voeren onze trainees bij verschillende organisaties meerdere projecten uit van drie tot twaalf maanden.

Jonge mensen zijn bijvoorbeeld heel goed te gebruiken voor organisatievernieuwing. Jonge frisse mensen hebben weinig organisatiegeschiedenis en kunnen onbevangen en open vragen stellen. Jonge mensen zijn ook 'drager' van nieuwe ontwikkelingen en kunnen vanuit dit perspectief ook nieuwe ideeën aandragen.

Als ik de baas zou zijn - traineeship viaKinderopvang

Opdrachten

Wat is een bedrijf zonder jonge, talentvolle medewerkers. Wij vinden, binden, boeien en laten talentvolle jonge medewerkers bloeien binnen jouw organisatie.

Tijdelijke opdrachten als een zwangerschapsvervanging of een projectopdracht kunnen direct ingevuld worden. Management, staf of beleid.

70-20-10 Jennings

Opleiding

Waarom een traineeship? De 70:20:10 benadering van Jennings kwantificeert het leereffect van 3 manieren van leren.

Wat we kunnen leren van het 70:20:10-concept is dat we, door slim om te gaan met de combinatie van formeel en informeel leren, medewerkers beter en effectiever op kunnen leiden met een hoger rendement.

En dat is wat we aanbieden in het traineeship bij viaKinderopvang.

Waarom moeilijk doen als het samen kan - Loesje

Netwerk

Wij verbinden interim managers met onze trainees, zodat zij van elkaar leren. Onze trainees doen mee aan intervisie en masterclasses in het netwerk van interim managers. Zij krijgen een voorbeeld en zij kunnen constructief van mening verschillen met de ervaren managers. Zo prikkelen zij elkaar.

Elke trainee krijgt een ervaren interim manager als mentor, deze loopt twee jaar naast de trainee en voert persoonlijke gesprekken over groei, ontwikkeling en inhoud.